Σελίδες

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

OΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 17ης ΑΠΡΙΛΗ!

 OΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 17ης ΑΠΡΙΛΗ!

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ (Σταθμός Μετρό Πανεπιστήμιο) 

στις 11:00 π.μ.


Εργαζόμενε/η, νέε/α, άνεργε/η, συνταξιούχε/α,

Κανείς πλέον δεν πείθεται πως για τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας που δεν φτάνουν ούτε για μισό μήνα, για τα φουσκωμένα ενοίκια και τους λογαριασμούς ηλεκτρικού και νερού φταίει «το κακό το ριζικό μας».

Η καθημερινή προπαγάνδα των ΜΜΕ δεν φτάνει για πειστούμε πως είναι «δίκαιη» και «αναπτυξιακή» η -θεσμοθετημένη πλέον από τον νόμο Γεωργιάδη - «διπλοβάρδια», οι απλήρωτες υπερωρίες, η εντατικοποίηση της δουλειάς και η έλλειψη μέτρων προστασίας που οδηγεί σε εργατικά ατυχήματα.

Ενώ πλασάρουν παραμύθια «ανάκαμψης» προς τον λαό, οι βιομηχανίες ΛΑΡΚΟ, Γιούλα και Sonocco οδεύουν προς το κλείσιμο, με τους εργαζόμενους τους να ωθούνται στην ανεργία

ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, πιστοί στις οδηγίες ΕΕ και ΗΠΑ πετσοκόβουν το δικαίωμα μας στην δωρεάν υγεία λανσάροντας τα περιβόητα «απογευματινά χειρουργεία», πετούν τα παιδιά μας εκτός σχολείου και πανεπιστημίου, ενώ βαθαίνουν την εμπλοκή της χώρας μας στο ματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. 

Τα ψίχουλα της δήθεν «αύξησης» του κατώτατου μισθού και των διαφόρων «pass» δεν είναι ικανά να κρύψουν πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια συνεχή επίθεση του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών απέναντι σε κάθε δικαίωμα μας που δεν θα σταματήσει αν δεν την σταματήσουμε.

Γι’ αυτό και όποιος τολμά να αγωνιστεί ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική τους αντιμετωπίζεται με τον βούρδουλα της αστυνομίας, με πειθαρχικές και ποινικές διώξεις, όπως οι αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί ενάντια στην αξιολόγηση στον Πειραιά, οι φοιτητές και οι μαθητές.

Ο λαός δεν μασάει κουτόχορτο. Μπορεί να χαράξει άλλο δρόμο πέρα από τα ψευτοδιλήμματα της ευρωκάλπης και την υποταγή που διαλαλούν οι ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Αυτό έδειξαν οι κινητοποιήσεις σε ΛΑΡΚΟ, COSCO, Mαλαματίνα, Καβάλα Oil, οι κινητοποιήσεις φοιτητών/εκπαιδευτικών/μαθητών, τα μπλόκα των αγροτών αλλά και οι δράσεις των μικρομεσαίων ελεύθερων επαγγελματιών το προηγούμενο διάστημα.

ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΟΛΟΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ!

Για να διεκδικήσουμε:

  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ
  • 5ήμερο – 8ωρο / ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΔΩΝ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ
  • ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ / ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ
  • ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΣΣΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ
  • ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ – ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΚΤΟΝΟΥ Ν. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Στις 17 Απρίλη δίνουμε πλατύ ραντεβού για να πιάσουμε ξανά το νήμα της αντίστασης και της διεκδίκησης, ώστε να διαμορφώσουμε πλατύ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική τους!