Σελίδες

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΟΘΙΑ ΥΨΩΜΕΝΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΒΑΔΙΣΕΣ!

 


ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΟΘΙΑ ΥΨΩΜΕΝΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΒΑΔΙΣΕΣ!
Την Τρίτη 4 Ιουνίου ο σύντροφος μας Στάθης Κωνσταντόπουλος έφυγε από τη ζωή! Η απώλεια του συντρόφου Στάθη αποτελεί πλήγμα για κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια του κινήματος.
Ο σύντροφος Στάθης είχε την μοναδική ικανότητα να αφήνει το στίγμα του από όπου περνούσε. Από την Πλάτη της Μεσσηνίας, στα χρόνια που πέρασε στον Καναδά, στην δουλειά του στον Ρέντη μέχρι την Δάφνη και τον Υμηττό αλλά και συνολικά την περιοχή των Ανατολικών συνοικιών δεν άφηνε ποτέ κανέναν «ήσυχο». Έχτιζε συνεχώς σχέσεις με λαϊκούς ανθρώπους και πάλευε σε αυτές, με τρομερή επιμονή, την κατεύθυνση του αγώνα και του κινήματος. Ήταν αναγνωρίσιμος όπου βρίσκονταν και μπορούμε πραγματικά να πούμε ότι ακόμα και σήμερα επηρέαζε εκατοντάδες ανθρώπους γύρω του.
Η πολιτική του διαδρομή από την ένταξη του στο ΑΜΕΕ μέχρι την οργάνωση του ΚΚΕ(μ-λ) είναι μια διαδρομή γεμάτη με αγώνες, πάλη και συνεισφορά στην υπόθεση της ανασυγκρότησης του κομμουνιστικού-επαναστατικού-εργατικού κινήματος. Μπορούμε με συγκίνηση να πούμε ότι η συγκρότηση της δημοτικής κίνησης «ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – Απέναντι στο κατεστημένο τους» -της οποίας ο σύντροφος Στάθης ήταν επικεφαλής- αλλά και η συγκρότηση του σχήματος των «Δρόμων Αντίστασης στη Δάφνη και στον Υμηττό» δεν θα είχαν την φυσιογνωμία που έχουν σήμερα χωρίς την καθοριστική συνεισφορά του συντρόφου!
Οι προσπάθειες του σχήματος μας να παίξει ρόλο στα γεγονότα της περιοχής, όπως η μετατροπή της ΠΥΡΚΑΛ σε «κυβερνητικό πάρκο»,  η ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, η επιβολή προστίμων σε δημοτικά σχήματα, η εργασιακή βαρβαρότητα που χαρακτήριζε τις εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων των Δήμων αποτελούν μια μικρή μόνο εικόνα από την αταλάντευτη τάση του συντρόφου να παρεμβαίνουμε και να αναδεικνύουμε την κατεύθυνση του κινήματος και του αγώνα όπου «βρεθούμε και σταθούμε»!
Οι τοποθετήσεις του συντρόφου στα ανοιχτά μας σχήματα αλλά και η στάση του στις παρεμβάσεις μας και τις κινητοποιήσεις αποτελούσε «σχολείο» για κάθε έναν από εμάς! Ο σύντροφος Στάθης μας μάθαινε να εμπιστευόμαστε τις δυνάμεις που έχει τούτος εδώ ο λαός. Να αντιπαρατεθόμαστε συνεχώς με τις αντιλήψεις που θέλουν να υποβαθμίσουν τον ρόλο του αγώνα και του κινήματος. Μας έβαζε συνεχώς το «μικρόβιο» για να αναζητούμε ρόλο στις περιοχές που παρεμβαίναμε και ποτέ να μην επαναπαυόμαστε!
Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την χαρά και την συγκίνηση που ένοιωθε ο σύντροφος μας κάθε φορά που τιμούσαμε την επέτειο της μάχης στο «Κάστρο του Υμηττού»! Ποτέ δεν την αντιμετώπιζε ως μια καθαρά «ιστορική» αναδρομή. Αλλά έβαζε πάντα τα δυνατά του ώστε εκείνη την ημέρα οι δρόμοι του Υμηττού να γεμίσουν με κόκκινες σημαίες και με συνθήματα που θα αναδεικνύουν τον δρόμο που πρέπει να βαδίζει η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία για να γίνουν αφέντες στον τόπο τους.
Ο σύντροφος Στάθης βάδισε σε όλη του την ζωή έναν δρόμο με την γροθιά του συνεχώς υψωμένη! Σαν Δρόμοι Αντίστασης πιστεύουμε ότι ο μοναδικός τρόπος για να τιμήσουμε πραγματικά την μνήμη του είναι να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να βαδίσουμε τον δρόμο που χάραξε! Να ξεχυθούμε στους δρόμους και στις γειτονιές μας και να υπηρετήσουμε την κατεύθυνση του αγώνα!
Ευχόμαστε συλλυπητήρια στην γυναίκα του, τις αδελφές του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του.
Οι «Δρόμοι Αντίστασης στη Δάφνη και τον Υμηττό» θα βρεθούμε στην πολιτική κηδεία του συντρόφου μας Στάθη Κωνσταντόπουλου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Ιούνη, στις 11:00 π.μ., στο Νεκροταφείο Δάφνης για να τον αποχαιρετήσουμε για τελευταία φορά.

  Το στέκι «Απέναντι» (Μιλτιάδου 3, Δάφνη), χώρος για τον οποίο πάλεψε με επιμονή και μεράκι να λειτουργήσει, είναι ανοιχτός αυτές τις μέρες έως και την Παρασκευή 7 Ιούνη, μετά τις 7 μ.μ., για να δεχτεί συντρόφους, συναγωνιστές και φίλους του Στάθη που θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη του.