Σελίδες

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ EΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ - Σύσκεψη το Σάββατο 7 Μαρτίου



Λίγο πριν ψηφίσει στη Βουλή ακόμα ένα αντιδραστικό νομοσχέδιο που θα επιχειρεί να ελέγξει και να περιορίσει (μέχρι εξαφανίσεως) τις διαδηλώσεις, η κυβέρνηση της Ν.Δ. στέλνει απειλητικά σημειώματα σε αριστερές συλλογικότητες της γειτονιάς που έλαβαν μέρος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, απειλώντας τις με την επιβολή εξοντωτικών προστίμων αν δεν παρουσιάσουν ΑΦΜ, βιβλίο εσόδων-εξόδων και παραστατικά για κάθε έναν από τους υποψηφίους τους. Τέτοια απειλητικά ειδοποιητήρια έλαβαν και οι ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ σε Αγ. Αναργύρους-Καματερό αλλά και σε Δάφνη-Υμηττό.


Πιστή στο δόγμα «νόμος και τάξη», σε συνέχεια και αναβάθμιση της πολιτικής κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής, η κυβέρνηση προσπαθεί απ’ την πρώτη μέρα της εκλογής της να φιμώσει τις λαϊκές δυνάμεις και να χτυπήσει τη δυνατότητά τους να οργανώνουν την πάλη τους. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται το θηριώδες πρόστιμο των 50.000 ευρώ που επιβλήθηκε στον υποψήφιο περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θ. Αγαπητό, για την ανάρτηση τριών πανό, πρόστιμο που ακυρώθηκε μετά τη μαζική αντίδραση όλων των αριστερών οργανώσεων και την οργή του εργαζόμενου λαού. Στο ίδιο πλαίσιο εμπίπτουν και οι συλλήψεις αγωνιστών για αφισοκόλληση, η κατάργηση του Ασύλου, η επιβολή προστίμου στα σωματεία που δεν υποτάσσονται στο νόμο των «πραγματικών δικαιούχων», ο έλεγχος-φακέλωμα των συνδικάτων και των διαδικασιών τους και το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε νεολαίο, κάθε λαϊκό άνθρωπο αλλά και κάθε συλλογικότητα (κόμματα, δημοτικές παρατάξεις, συλλογικότητες αλληλεγγύης) να καταγγείλει τα σύγχρονα «ιδιώνυμα» που φέρνει η Ν.Δ. για να ποινικοποιήσει τον αγώνα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων για μια αξιοπρεπή ζωή. Τα σωματεία και οι συλλογικότητες του λαού δεν είναι «επιχειρήσεις», είναι οι δομές οργάνωσης της αντίστασής του.


Σας καλούμε σε σύσκεψη το Σάββατο 7 Μαρτίου στις 5.30 μ.μ. στο πολιτικό στέκι «Απέναντι», Μιλτιάδου 3, Δάφνη (στάση μετρό «Δάφνη»), για να οργανώσουμε την απάντησή μας στις κυβερνητικές απειλές φίμωσης των αριστερών δυνάμεων.

Δρόμοι Αντίστασης σε Δάφνη-Υμηττό