Σελίδες

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Καταγγελία για την προσαγωγή μελών του «Κινήματος στην Πόλη Ζωγράφου»

Αποφασισμένη δείχνει η κυβέρνηση να περιφρουρήσει το αφήγημα της. Το αφήγημα του «όλα καλά, όλα υπό έλεγχο» που μεταδίδεται ολημερίς και ιδίως μεταξύ 6.00 – 7.00 μ.μ. από το υπερδυναμικό δίδυμο «Τσιόδρας-Χαρδαλιάς».

Για μια ακόμη φορά η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές ανθρώπων που αρνούνται το νόμο της σιωπής και διεκδικούν το δικαίωμα να ενημερώνουν, να εκφράσουν θέσεις και άποψη, να διεκδικούν. Τηρώντας πάντα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Στην προσαγωγή στο Α.Τ. Ζωγράφου 9 μελών του «Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου» προχώρησαν ομάδες ΔΙΑΣ, το Σάββατο 11/4 το πρωί έξω από σούπερ μάρκετ, σε εξόρμηση αντιπροσωπείας της κίνησης, μαζί με τον επικεφαλής δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Νίκου. Η κίνηση «Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου» ενημέρωνε τους πολίτες έξω από σούπερ μάρκετ για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και διεκδίκησε την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και περίθαλψης (ενίσχυση με ΜΕΘ, προσλήψεις γιατρών, τεστ για κορονοϊό κ.λπ.), αλλά και την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων που χτυπιούνται με πρόσχημα τον κορονοϊό.

Η τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, των αποστάσεων και των απαραίτητων εγγράφων που υποκριτικά ζητάει η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει τη βασική κυβερνητική επιδίωξη. Να φιμωθεί κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης, να απαγορευτεί κάθε κίνηση που εναντιώνεται σε μια πολιτική που θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού, που καταργεί εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Μια πολιτική που εφαρμόζεται με ΠΝΠ, διατάγματα και διαγγέλματα που δεν είναι για «το καλό και την υγεία μας», όπως διατείνονται η κυβέρνηση και με «γλυκό ή αυστηρό» τρόπο οι «νέοι αστέρες» της κυβερνητικής πολιτικής, που όλο το προηγούμενο διάστημα ρήμαζε το σύστημα περίθαλψης για το λαό και κατέστρεφε εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Συνεχίζουμε να έχουμε φωνή, να αντιστεκόμαστε και να διεκδικούμε.
Να μην ασκηθεί καμία δίωξη και να μην επιβληθεί πρόστιμο στους προσαχθέντες αγωνιστές!

Δρόμοι Αντίστασης