Σελίδες

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ


Η κυβέρνηση της ΝΔ μέσω του υπουργού της κ. Βορίδη έχει δημοσιοποιήσει νομοσχέδιο με σαρωτικές αλλαγές στο πλαίσιο των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση. Νομοσχέδιο που με δύο γραμμές ενισχύει το ρόλο των Δήμων αλλά και των περιφερειών ως «μακρύ χέρι» της κρατικής εξουσίας σε τοπικό επίπεδο σε βάρος του λαού και των εργαζόμενων. Το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης και η κυβέρνηση του θεωρώντας ότι έχει με το μέρος του συσχετισμό σε βάρος του λαού και των δυνάμεων που θέλουν να αναφέρονται στο λαό καταργεί  την επίφαση δημοκρατικότητας του νόμου «Κλεισθένη» με την «απλή αναλογική» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποκαλύπτοντάς την  αντιδημοκρατική ουσία του αστικού κράτους και των μηχανισμών του. Έτσι, σύμφωνα και με το προσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, μπαίνουν μεταξύ άλλων, με κάθετο τρόπο μια σειρά όροι για να συμμετάσχει κάποιο σχήμα στις τοπικές εκλογές. Όροι που  έρχονται να χτυπήσουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε λαϊκές Οργανώσεις και συλλογικότητες που θέλουν να υπηρετήσουν και μ΄ αυτή τη συμμετοχή, το λαό, κόντρα σε κρατικές παρεμβάσεις και σε «από κοινού» διαχείριση με το κράτος.

·         Απαιτούν, ελάχιστο αριθμό υποψηφίων, σύμφωνα με τον αριθμό των εδρών του δημοτικού συμβουλίου αποκλείοντας  τη συμμετοχή σε συλλογικότητες που δε μπορούν να τον συγκεντρώσουν. Εισάγουν το όριο του 3% για την εκλογή δημοτικών συμβούλων.

·         Απαιτούν συμμέτοχή και στα κοινοτικά συμβούλια με αριθμό υποψήφιων σύμφωνα με τον αριθμό των εδρών, αποκλείοντας όσα σχήματα δεν καταθέσουν υποψήφιους για τα κοινοτικά συμβούλια. Αποκλείουν σχήματα να συμμετέχουν μόνο στις κοινοτικές εκλογές. ΩΡΑΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!

Θέλουν να κάνουν ακόμα σκληρότερες τις προϋποθέσεις που έθεσε  ο νόμος  3870/2010 της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ τον οποίο εμπλούτισε και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για τον  πλήρη έλεγχο των οικονομικών των Δημοτικών σχημάτων που θέτουν υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές. Αυξάνοντας το κόστος των παράβολων συμμετοχής αλλά και απαιτούν τον έλεγχο των προϋποθέσεων πριν την ανακήρυξη των συνδυασμών.

 Οι ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ   δεν αποδεχόμαστε καμιά κρατική παρέμβαση, ούτε χρηματοδότηση, ούτε  και τον ασφυκτικό οικονομικό-φορολογικό έλεγχο από μεριάς του κράτους. Στηριζόμαστε συλλογικά στις δικές μας δυνάμεις, στους υποψήφιους και στους υποστηρικτές μας, που είναι απλοί άνθρωποι του λαού, αγωνιστές, εργαζόμενοι, άνεργοι, μετανάστες, νεολαίοι και φοιτητές και όχι επαγγελματίες της πολιτικής. Δεν έχουμε κανένα λόγο ν’ ανοίξουμε βιβλία εσόδων - εξόδων και ΑΦΜ στην εφορία, είτε σαν συνδυασμός, είτε σαν υποψήφιοι. Θεωρώντας πως λόγο έχουμε να δώσουμε μόνο στους αγωνιστές και τους λαϊκούς ανθρώπους που μας στηρίζουν, στους εργαζόμενους και το λαό συνολικότερα.

Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης μας καταγγείλαμε τον νόμο 3870/2010 αλλά και τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ» ως μια αντιδημοκρατική μεθόδευση που κύριο στόχο έχει τον αποκλεισμό των λαϊκών δυνάμεων από τις δημοτικές εκλογές. ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ και την νέα μεθόδευση της κυβέρνησης

Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένος νομοσχέδιο έρχεται να ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ και να ποινικοποίησει την πολιτική δράση των λαϊκών προοδευτικών δυνάμεων. Η έμμεση ποινικοποίηση μέσω  οικονομικών προστίμων, έχει σαν στόχο την υποταγή στην αστική νομιμότητα και την αδρανοποίηση όλων εκείνων των συλλογικοτήτων που θέλουν να συμβάλουν στην οργάνωση πάλη του λαού. Συλλογικότητες που δεν βολεύονται από την «κανονικότητα» της υποταγής αναδεικνύοντας τα πραγματικά προβλήματα ζωής (φτώχεια-ανεργία-καταστροφή περιβάλλοντος) του λαού, προσπαθώντας να ξαναθέσουν την διέξοδο της συλλογικής αγωνιστικής δράσης στην καθημερινότητα των εργαζομένων και του λαού.

Καλούμε κάθε προοδευτική-δημοκρατική συλλογικότητα να καταγγείλει την μεθόδευση αποκλεισμού των λαϊκών δυνάμεων από τις δημοτικές εκλογές και την πολιτική δράση