Σελίδες

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

«Υπουργοποίηση» της ΠΥΡΚΑΛ: Η αστυνομοκρατία ήρθε και στη γειτονιά μας

Μια πρώτη γεύση το τι θα ακολουθήσει στο βαθμό που πραγματοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για μετατροπή του χώρου της ΠΥΡΚΑ σε κυβερνητικό «πάρκο», ώστε να στεγαστούν οι υπηρεσίες 9 υπουργείων, πήραμε σήμερα, Τετάρτη 28/4, κατά τη διάρκεια παρέμβασης με μοίρασμα προκήρυξη της Συνέλευσης κατοίκων Δάφνης – Υμηττού για ελεύθερους χώρους,  ΠΥΡΚΑΛ, λόφος ΚΟΠΑΝΑ (Θέατρο Βράχων).

Η περιοχή γύρω και εντός της πλατείας του Υμηττού και της πλατείας του Δημαρχείου «βάφτηκε» με τα χρώματα της ελληνικής αστυνομία,  με περιπολικά και αστυνομία στη γύρω περιοχή, με κλούβα στην πλατεία Δημαρχείου και τις «διαπραγματεύτριες» της ΕΛ.ΑΣ. να… συνωστίζονται στην πλατεία του Υμηττού.

Ο στόχος είναι προφανής. Και δεν είναι, φυσικά, η προστασία του κόσμου και η αποφυγή του συνωστισμού, ώστε να μη διαδοθεί ο κορονοϊός. Εξάλλου, η κυβέρνηση έχει αποδείξει πόσο χαμηλά λογαριάζει την υγεία του λαού (μια ματιά στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, αρκεί) και πόσο ενδιαφέρεται να περιορίσει τη διάδοση του ιού (άνοιγμα τουρισμού, οικονομίας και σχολείων χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας), τη στιγμή που η χώρα μετράει τριψήφιους αριθμούς κρουσμάτων και πάνω από 10.000 νεκρούς.

Ο στόχος της ισχυρής αστυνομικής παρουσίας στην περιοχή είναι να τρομοκρατήσει τους κατοίκους, που δείχνουν σημάδια εναντίωσης στα κυβερνητικά σχέδια για την ΠΥΡΚΑΛ. Ο στόχος είναι να περιορίσουν τη δυνατότητα παρέμβασης και ενημέρωση του κόσμου, να συνηθίσουμε την αστυνομική παρουσία (και την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων), προς γνώση και συμμόρφωση. Εξάλλου, αυτήν την εικόνα της αστυνομοκρατίας φέρνει η μεταφορά των 9 υπουργείων στην περιοχή, πέρα από το τσιμέντο, το κυκλοφοριακό κομφούζιο, τη ρύπανση και την αλλοίωση του οικιστικού χαρακτήρα της περιοχής.

Τα κυβερνητικά σχέδια για την ΠΥΡΚΑΚ και τον λόφου ΚΟΠΑΝΑ (θέατρο Βράχων) δεν πρέπει να περάσουν! Ο χώρος της ΠΥΡΚΑΛ να γίνει πάρκο για το λαό και τα παιδιά του.