Σελίδες

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΕΙΑ 13/11/21-ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 13 Νοέμβρη η πορεία υπεράσπισης των ανοιχτών χώρων της πόλης μας και της ελεύθερης πρόσβασης σε αυτούς. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Αγία Φωτεινής στον Υμηττό, προς την πλατεία Υμηττού με κατεύθυνση την Αγορά Βύρωνα καταλήγοντας στο άλσος Παγκρατίου. Η διαδρομή αποφασίστηκε από τη συνέλευση που συγκροτήθηκε, στην οποία συμμετέχουν πρωτοβουλίες κατοίκων και δημοτικά σχήματα της περιοχής, με στόχο να αναδειχθούν στον ντόπιο λαό τί δρομολογείται εναντίον του.

Στην Ηλιούπολη το ΚΥΤ αναβαθμίζεται θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία μας. Στη Δάφνη η μετατροπή της ΠΥΡΚΑΛ σε κυβερνητικό πάρκο αποτελεί μία ακόμα καταστροφική ανάπλαση για τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου. Ο λόφος Κοπανά διεκδικείται από ιδιώτες ενώ ταυτόχρονα αποχαρακτηρίζεται από δασικός ενώ στο άλσος Παγκρατίου περιορίζεται, μέσω της ‘’ανάπλασης’’ που ετοιμάζουν, ο ελεύθερος χώρος πρασίνου.

Είναι πάγια πολιτική κατεύθυνση η θυσία, κάθε πνεύμονα πρασίνου και  εναπομείναντος χώρου αναψυχής για το λαό, στο μεγάλο κεφάλαιο. Η δίψα για τα κέρδη τους καταστρέφει το περιβάλλον, βάζει σε κίνδυνο την υγεία μας και μας στερεί το δικαίωμα ακόμα και στη βόλτα αφού δεν υπάρχει στρέμμα γης που να μην επιδιώκουν την τσιμεντοποίησή του!

 Τα παραπάνω ζητήματα αναδείχτηκαν πλατιά στο λαό της περιοχής μέσω μοιράσματος ανακοίνωσης που προέκυψε από τη συνέλευση ενώ ακούστηκαν συνθήματα που βάζουν στο στόχαστρο τις κυβερνήσεις που ως πιστοί εκφραστές της εξουσίας του κεφαλαίου, θυσιάζουν τις ζωές μας. Καλώντας τους κατοίκους σε  αγώνα με στόχο την ανατροπή κάθε δρομολογούμενης εις βάρος μας εξέλιξης, έγινε το πρώτο κοινό βήμα συνολικότερης απάντησης στην επίθεση που βιώνουμε.