Σελίδες

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

ΔΑΦΝΗ | Συγκέντρωση και πορεία υπεράσπισης του δικαιώματος στην απεργία και την διαδήλωση

Δεκάδες αγωνιστές/στριες διαδήλωσαν στις 27/11/2021 στους δρόμους της Δάφνης για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία και την διαδήλωση. Με αρκετά καλή μαζικότητα εκφράστηκε από συλλογικότητες/οργανώσεις της περιοχής η αλληλεγγύη στους 62 διωκόμενους για την συμμετοχή τους στην διαδήλωση στις 6/12/2020. Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Καλογήρων στη Δάφνη και αφού πραγματοποιήθηκε μοίρασμα και ανάγνωση των ανακοινώσεων κατευθύνθηκε με πορεία στους γύρω δρόμους της περιοχής καταλήγοντας στον σταθμό του μετρό. Στην πορεία δόθηκε παλμός με συνθήματα τα οποία θέλαν να καταγγείλουν στον λαό της περιοχής την πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, την καταστολή και την κρατική τρομοκρατία και το χτύπημα των δικαιωμάτων και κατακτήσεων του λαού. 

Ανάμεσα στους 62 που δικάζονται για την διαδήλωση στις 6/12/2020 βρίσκονται 3 μέλη των Δρόμων Αντίστασης Δάφνης-Υμηττού. Το σύστημα χαρακτηρίζει απεργίες και διαδηλώσεις ως παράνομες γιατί φοβάται τις δυνάμεις του λαού όταν παλεύει και βγαίνει στο δρόμο. Έτσι και αυτές οι διώξεις εντάσσονται στην προσπάθεια τρομοκρατίας των αγωνιστών και του κινήματος.

Οι εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις της τελευταίας περιόδου για του αγωνιστές από τα Σεπόλια αλλά και για τους 62 αγωνιστές και τα δεκάδες ψηφίσματα αλληλεγγύης δείχνουν ότι η τρομοκρατία που προσπαθεί το σύστημα να προωθήσει θα βρει τοίχο! 

Αυτή η τάση εκφράστηκε και με την σημερινή κινητοποίηση στην Δάφνη όπου αναδείχθηκε η αναγκαιότητα για  δυναμική κινηματική παρουσία και στα δικαστήρια στις 29/11/2021 (δίκη των 62 αγωνιστών).

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι Δρόμοι Αντίστασης Δάφνης-Υμηττού, οι Ανυπότακτες Γειτονιές Δάφνης-Υμηττού, η Αριστερή Παρέμβαση Βύρωνα, η Επιτροπή κατοίκων Δάφνης, η Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. Δάφνης-Υμηττού, η Μαχόμενη Ηλιούπολη ΜΑΧ.Η. , η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα, η Αριστερή Πρωτοβουλία Ηλιούπολης και η ΚΕΔΔΑ. Την κινητοποίηση στήριξε και η Επιτροπή Αλληλεγγύης σε Διωκόμενες-ους για την Ελευθέρια σε Κινητοποιήσεις ενώ με πανό παρέμβηκε και η οργάνωση του ΚΚΕ (μ-λ).

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει!

Να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές.

Να διαγράφουν τα πρόστιμα.

Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στην διαδήλωση, τον συνδικαλισμό και την απεργία και την πολιτική δράση.

ΥΓ. Μόνο ως προκλητική μπορεί να εκληφθεί η στάση της Αριστερής Πρωτοβουλίας Ηλιούπολης η οποία δεν δέχθηκε να συμμετάσχει στην πορεία όταν αντίκρισε το κομματικό πανό του ΚΚΕ (μ-λ) καταγγέλλοντας ότι  γίνεται «προσπάθεια οικειοποίησης της συγκέντρωσης» και ότι η παρουσία του ΚΚΕ (μ-λ) (του οποίου την Δευτέρα 29/11 δικάζονται 12 αγωνιστές απέναντι στο αστικό κράτος) «είναι επικοινωνιακή προσπάθεια».