Σελίδες

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ - ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΟΝ ΗΣΑΠ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΜΑΖΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ



Δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα όρθιο! Η επίθεση στα δικαιώματα και της κατακτήσεις του λαού προχωρά με όλο και πιο βάρβαρους όρους καθημερινά! Σε αυτά τα πλαίσια αμφισβητούνται βασικά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί! Κάθε μέρα δεκάδες άνθρωποι χάνουν τα σπίτια τους για χρέη μερικών χιλιάδων ευρώ. Κόποι δεκαετιών εξανεμίζονται μέσα σε μερικές στιγμές με τους εισαγγελείς και την αστυνομία να εφαρμόζουν τις επιταγές των funds και των τραπεζών. Επιταγές που έχουν έρθει με τις μνημονιακές δεσμεύσεις που έχουν σκοπό να χτυπήσουν ακόμα και το δικαίωμα στην λαϊκή κατοικία!

Το χτύπημα στο δικαίωμα στην λαϊκή κατοικία αποτελεί κομμάτι μιας συνολικότερης επίθεσης στα δικαιώματα μας:
  • Καθημερινά βλέπουμε τους μισθούς μας να τελειώνουν στα μέσα του μήνα, να πρέπει να διαλέξουμε εάν θα πληρώσουμε το ενοίκιο ή τους λογαριασμούς μας, να κυνηγάμε τις “προσφορές” τους για να βρούμε ποιο super market θα πλουτίζει περισσότερο!
  • Την ίδια στιγμή το πετούν τα παιδιά του λαού εκτός εκπαίδευσης, βάζοντας τριπλές (!) πανελλήνιες σε κάθε χρονιά του Λυκείου και προχωρούν στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων για να βάλουν ταφόπλακα στην δημόσια και δωρεάν παιδεία!
  • Έχουν κάνει κανονικότητα τον εργασιακό μεσαίωνα, καθιερώνοντας τα 10ώρα, την ελαστική εργασία, τις ολιγόμηνες συμβάσεις και την εργοδοτική αυθαιρεσία.
  • Χτυπούν το δικαίωμα μας στον συνδικαλισμό προσπαθώντας να βγάλουν στην παρανομία τα σωματεία και την απεργία!
  • Εμπαίζουν τους αγρότες με ψίχουλα ενώ έχουν χάσει το βιός τους!
  • Τσιμεντώνουν και πνίγουν κάθε γωνιά πρασίνου στις γειτονιές μας για να χτίσουν τσιμεντένια τερατουργήματα
Η κατάσταση αυτή ΠΡΕΠΕΙ και ΜΠΟΡΕΙ να ανατραπεί! Όχι με “κόλπα” και εύκολες “λύσεις”. Οι κινήσεις και οι πρωτοβουλίες που γίνονται για να μπλοκάρουν τους πλειστηριασμούς όταν γίνονται βρίσκονται σε σωστή κατεύθυνση! Δείχνουν ότι όσο και εάν προσπαθούν, ο λαός δεν αδιαφορεί όταν βλέπει τον γείτονα του να πετιέται στον δρόμο! Αυτό φανερώνεται και από την λύσσα της κυβέρνησης που πνίγει στα χημικά και στο ξύλο όσους διαλέγουν να σηκώσουν το κεφάλι τους και να υπερασπιστούν την λαϊκή κατοικία! Παρόλα αυτά, είναι γεγονός ότι καθημερινά διεξάγονται εκατοντάδες πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας (αναμένονται 50 χιλιάδες μέσα στο 2024!) όπου το κίνημα δεν μπορεί να απαντήσει μόνο με κινητοποιήσεις την ημέρα των εξώσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι σπίτια που γίνονται οι εξώσεις έχουν ήδη έρθει στα χέρια των τραπεζών/funds εδώ και μήνες. Ο μόνος τρόπος να δοθεί ουσιαστική απάντηση είναι η συγκρότηση κινήματος το πέρα από τα μπλοκαρίσματα των εξώσεων θα παλεύει για την ανατροπή όλων των μνημονικών νόμων που έχουν απελευθερώσει τους πλειστηριασμούς!

Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Πρέπει να γίνουν οι γειτονιές μας εστίες αγώνα και αντίστασης! Να πούμε ΌΧΙ στη μαύρη ζωή που μας ετοιμάζουν! Να μην δεχτούμε ότι θα δουλεύουμε μέχρι τελικής πτώσεως για ένα ξεροκόμματο που δεν φτάνει για να ικανοποιήσουμε τις βασικές μας ανάγκες. Ότι θα αγωνιούμε για το πότε θα έρθουν οι λογαριασμοί του ρεύματος και θα σκεφτόμαστε για το εάν θα ανάψουμε την θέρμανση ή θα βάλουμε “διπλά πουλόβερ” όπως προκλητικά μας λένε. Ότι θα αποδεχθούμε  ότι τα σπίτια του λαού θα τα αρπάζουν τα κοράκια των funds και των τραπεζών βλέποντας τους κόπους μιας ζωής να χάνονται σε μια μέρα. Μόνο στον δρόμο του κινήματος μπορούμε να βρούμε το δίκιο μας! Συλλογικά και οργανωμένα γιατί μόνο με αγώνες μπορούμε να ζήσουμε!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΟΝ ΗΣΑΠ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ