Σελίδες

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Μαζική διαδήλωση ενάντια στους πλειστηριασμούς στους δρόμους της Καλλιθέας!

 

 Με καλή μαζικότητα και παλμό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Μαρτίου πορεία υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας, και καταγγελίας της πολιτικής των εξώσεων και των πλειστηριασμών, στη γειτονία της Καλλιθέας, όπου και στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της "doValue".  H κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση και μικροφωνική στο σταθμό ΗΣΑΠ, και συνέχισε με πορεία σε κεντρικά σημεία της γειτονιάς, ως και τα γραφεία της εταιρείας. 

Συνεχής και προκλητική υπήρξε η παρουσία των δυνάμεων καταστολής στη γειτονιά κατά τη διάρκεια της, η οποία μπορεί να ερμηνευθεί μόνο ως ένα ακόμη δείγμα των προθέσεων του συστήματος να καταστείλει οποιαδήποτε προσπάθεια αντίστασης και διεκδίκησης.

Στην κινητοποίηση καλούσαν πρωτοβουλίες ενάντια στους πλειστηριασμούς, σχήματα γειτονιάς και οργανώσεις/συλλογικότητες. Οι Δρόμοι Αντίστασης, παρεμβαίνοντας με διακριτό πανό, ανακοίνωση και συνθήματα, τονίσαν την αναγκαιότητα σύνδεσης της πάλης ενάντια στις εξώσεις με την πάλη για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας πριν αυτή "περάσει" στα χέρια των διαφόρων τραπεζών/funds/servicers, αλλά και την αναγκαιότητα σύνδεσης της πάλης για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας με την πάλη για ΥΓΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ και ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Θετική ήταν η αναπόκριση του κόσμου της Καλλιθέας όπου όχι μόνο έπαιρνε τις προκυρίξεις των Δρόμων Αντίστασης αλλά έδινε και συγχαρητήρια! 

Μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση των Δρόμων Αντίστασης εδώ.