Σελίδες

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Η αντιλαϊκή επίθεση συνεχίζεται - Μόνη διέξοδος η μαζική λαϊκή οργάνωση και πάλη

Η αλλαγή σκυτάλης ανάμεσα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση της ΝΔ ανανεώνει και επικαιροποιεί μια πολιτική εξυπηρέτησης των σχεδίων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου ενάντια στα λαϊκά και εργατικά συμφέροντα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, πάρα τα όσα καταλογίζει στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, διευκολύνεται αφάνταστα από τα αντιλαϊκά «επιτεύγματα» της προηγούμενης κυβέρνησης και θα αξιοποιήσει σε ανώτερο επίπεδο όλα τα μέτρα, τις συμφωνίες και τις δεσμεύσεις που αλυσόδεσαν και αλυσοδένουν τη χώρα και το λαό.

Εφαρμόζει στο ακέραιο τη συμφωνία των Πρεσπών, που επεκτείνει την κυριαρχία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια φέρνοντας πιο κοντά τον κίνδυνο του πολέμου και για την οποία συμφωνία σήκωσε εθνικιστικό «πανηγύρι» προεκλογικά.
Διατηρεί τα υψηλά αιματηρά πλεονάσματα αφού συνομολόγησε με τη Μέρκελ και τον Μακρόν ότι «η χώρα δεν είναι έτοιμη» (αν θα ‘ναι έτοιμη ποτέ) και χρειάζεται μεγαλύτερη αξιοπιστία… υποταγής και κατά γράμμα εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Συνεχίζει το καταστροφικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ στο ασφαλιστικό. Διαλύει παραπέρα τις εργασιακές σχέσεις. Διευκολύνει τις απολύσεις, μειώνει άμεσα ή έμμεσα τους μισθούς και τις συντάξεις, «εξορθολογίζει» το φορολογικό με μείωση φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20%, μείωση φόρου στα μερίσματα των μετόχων από 10% σε 5% (ενώ για το ΦΠΑ προβλέπεται μείωση μόνο 2%), αυξάνει τα τιμολόγια της ΔΕΗ από 16,4% έως και 19,4% κ.λπ. Περιορίζει παραπέρα (μέχρι κατάργησης) το δικαίωμα στην απεργία και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Βαφτίζει τη συντριβή των εργασιακών δικαιωμάτων και το ξεπούλημα όσων έχουν απομείνει από τη δημόσια περιουσία «προσέλκυση ξένων επενδύσεων». Και επιδιώκει να επιβάλει αυτήν την πολιτική με το δόγμα «το κράτος είναι τα ΜΑΤ και η αστυνομία».

Όλη αυτήν την κλιμάκωση της επίθεσης απέναντι λαό, τους εργαζόμενους και την εργατική τάξη την «στολίζει» με το αφήγημα των ξένων επενδύσεων που θα φέρουν την ανάπτυξη (αφού φυσικά «αναβαθμιστούμε» σε χώρα ακόμη πιο φθηνής εργασίας και ακόμη πιο περιορισμένων δικαιωμάτων). Με το δόγμα «νόμος και τάξη» και «ανήκομε στη Δύση και στο ΝΑΤΟ» και με πρόσχημα την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών χύνεται το ρατσιστικό, εθνικιστικό, πολεμοκάπηλο δηλητήριο ότι δήθεν «κινδυνεύουμε» από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, από τους άλλους λαούς, από τις διαδηλώσεις και τις απεργίες αλλά και τον… «δράκουλα» των Εξαρχείων. Στην πραγματικότητα κινδυνεύουμε από αυτούς! Από τους πολεμοκάπηλους και πολεμοχαρείς ιμπεριαλιστές και από τους αδηφάγους εκμεταλλευτές του κεφαλαίου που καταστρέφουν χώρες και λαούς, ακόμη και τον ίδιο τον πλανήτη.

Το ποιος θα ήταν ο χαρακτήρας της κυβέρνησης της Ν.Δ. το γνωρίζαμε παρά τις όποιες μεταμορφώσεις επιχείρησε στο παρελθόν. Επίσης, το ποια θα είναι η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ αλλά και των άλλων «κομμάτων μιας χρήσης» το γνωρίζουμε απ’ όσο ήταν κυβέρνηση, εφάρμοζαν ή στήριζαν τα μνημόνια. Από κοινού υποκλίνονται όλοι τους στην ευρωκρατία και αμερικανοκρατία.

Αποδείχθηκε περίτρανα τα τελευταία χρόνια ότι η λύση δεν βρίσκεται στις εκλογές και στα κοινοβούλια. Βρίσκεται στην μαζική και ανυποχώρητη εξωκοινοβουλευτική πάλη για τα λαϊκά και εργασιακά δικαιώματα και ελευθερίες.

Ενάντια:

• Στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης

• Στην πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας, του εθνικισμού και της φασιστικοποίησης

ΓΙΑ:

• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

• Εκπαίδευση, περίθαλψη, ασφάλιση για όλο το λαό

• Δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες


Πολιτικό στέκι «Απέναντι» - email: «stekiApenanti@gmail.com»