Σελίδες

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά στους «ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ Απέναντι στο κατεστημένο τους»

Ευχαριστούμε τους συνδημότες και τις συνδημότισσες που μας στήριξαν στη δύσκολη μάχη που δώσαμε κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες. Όσους και όσες αντιστάθηκαν στα κυρίαρχα διλήμματα και δεν συντάχθηκαν με τους «ισχυρούς» του επίσημου πολιτικού κατεστημένου, αλλά ούτε με τους λιγότερο «ισχυρούς της αριστεράς» που υπόσχονται εύκολες και εκλογικού τύπου «φιλολαϊκές λύσεις».

Οι κυρίαρχες αστικές παρατάξεις κατάφεραν για άλλη μια φορά να υφαρπάξουν τη ψήφο μεγάλης μερίδας του λαού τάζοντας πράγματα που ήξεραν πολύ καλά ότι δεν θα τα πραγματοποιήσουν. Κατάφεραν τη μετατόπιση του πολιτικού σκηνικού ακόμη πιο δεξιά δημιουργώντας εύφορο έδαφος για την κεντρική αλλά και την τοπική εξουσία στο να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση την αντιλαϊκή πολιτική τους αξιοποιώντας τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Εκλογές που έγιναν σε ένα ιδιαίτερα αντιδραστικό περιβάλλον απουσίας αγώνων και κινήματος, όπου κυριάρχησε ο,τιδήποτε άλλο εκτός από τα λαϊκά προβλήματα και το πολιτικό κριτήριο.


Το εκλογικό αποτέλεσμα της κίνησής μας «ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – Απέναντι στο κατεστημένο τους» μπορεί να φαντάζει μικρό και να μην καταφέρνει να αναδείξει δημοτικό σύμβουλο (δεν ήταν άλλωστε αυτός ο πρωταρχικός σκοπός της κίνησής μας). Θεωρούμε ωστόσο ότι είναι ένα αποτέλεσμα ελπιδοφόρο και αρκετό σαν «αρχική μαγιά» για να αγωνιστούμε, να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε μαζί με άλλους αγωνιστές που αισθάνονται την ανάγκη να βαδίσουμε αυτόν το δρόμο.

Γνωρίζαμε από την αρχή ότι η απόφαση μας να πάρουμε μέρος στις δημοτικές εκλογές ήταν δύσκολη για πολλούς λόγους. Πρώτα και κύρια ήταν μια απόφαση που πάρθηκε υπό το βάρος αρνητικών συσχετισμών, με απουσία λαϊκού και εργατικού κινήματος και με την απογοήτευση να κυριαρχεί. Σε τέτοιες συνθήκες, απόψεις σαν τις δικές μας που αντιτάσσονται στη «γοητεία» των «εύκολων εκλογικών λύσεων», που χαρακτηρίζουν τέτοιου είδους «λύσεις» καθαρή αυταπάτη, δεν έχουν την απήχηση που απαιτούν οι καιροί. Καιροί ολομέτωπης επίθεσης του συστήματος αλλά και κραυγαλέας υποχώρησης των αγώνων, του κινήματος, της λογικής της αντίστασης και διεκδίκησης. Επιπρόσθετα προβλήματα δημιούργησε η συστημική και συστηματική προσπάθεια αποκλεισμού λαϊκών δυνάμεων και κινήσεων σαν τη δική μας στην προβολή των απόψεών μας καθώς και το δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος συμμετοχής στις εκλογές.

Εμείς δεν αποδεχόμαστε και καταγγέλλουμε την πρακτική της χορηγίας και των χρηματοδοτήσεων από το κράτος και τα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα σαν πρακτικές εχθρικές στη λαϊκή υπόθεση. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα στον απλό δημότη, τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο και νεολαίο. Δίπλα και μαζί στα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω της άγριας επίθεσης του συστήματος.

Το σχήμα μας «ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-Απέναντι στο κατεστημένο τους» βγήκε - παρά τις δυσκολίες- με το θάρρος και τη δύναμη της άποψής του. Με την αποφασιστικότητα που απαιτούν οι καιροί. Τονίζοντας ότι ούτε εύκολες λύσεις υπάρχουν, ούτε σωτήρες. Ότι χρειαζόμαστε οργάνωση και μαζικό αγώνα για να αντιστρέψουμε τη βάρβαρη κατάσταση που ζούμε.

Σαν «ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-Απέναντι στο κατεστημένο τους» καλούμε, όπως και στο πρώτο γύρο και για τους ίδιους λόγους σε αποχή από τις περιφερειακές εκλογές, καλούμε στο δεύτερο γύρω των δημοτικών εκλογών να αποδοκιμαστούν οι κυρίαρχες αστικές παρατάξεις και σε άκυρο-λευκό από στις δημοτικές εκλογές…

…δίνοντας ραντεβού στους δρόμους του αγώνα.

Πολιτικό στέκι «Απέναντι». Μιλτιάδου 3, Δάφνη
email: stekiApenanti@gmail.com
dromoiantistasis-dy.blogspot.com