Σελίδες

Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Εργατικό «ατύχημα» συμβασιούχου στον δήμο Βύρωνα

Έναν ακόμη σοβαρό τραυματισμό εργάτη δήμου είχαν ως αποτέλεσμα οι αντεργατικοί όροι των συμβάσεων και οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στους δήμους. Με εργαζόμενους που δουλεύουν χωρίς στοιχειώδη μέτρα ατομικής προστασίας και με συμβασιούχους τετράμηνων συμβάσεων που λειτουργούν σαν «μπαλαντέρ», χωρίς σταθερό αντικείμενο εργασίας, χωρίς στοιχειώδη εκπαίδευση και κάτω από την απειλή της απόλυσης (δηλαδή, τον φόβο της μη επαναπρόσληψής τους).

Την Πέμπτη 11/6 κατά τη διάρκεια συγκομιδής απορριμμάτων τραυματίστηκε σοβαρά συμβασιούχος με τετράμηνη σύμβαση στον δήμο Βύρωνα. Η πτώση ενός ογκώδους αντικειμένου κατά τη μεταφορά σε ανοιχτό φορτηγό του δήμου προκάλεσε κάταγμα στο πόδι του συμβασιούχου εργάτη, στα οστά του ταρσού.

Πρόκειται, αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, για ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα, που υποθάλπεται από την αντεργατική πολιτική του συστήματος και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε σοβαρούς τραυματισμούς, ακρωτηριασμούς, αναπηρίες και θανάτους εργατών. Εγκλήματα που πρέπει να καταγγέλλονται στη βάση των απαράδεκτων συνθηκών και συμβάσεων εργασίας που πρέπει να αλλάξουν και της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής του συστήματος που πρέπει να ανατραπεί. Διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Δρόμοι Αντίστασης