Σελίδες

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

ΔΑΦΝΗ: Διαδήλωση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την κρατική καταστολή

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων του τελευταίου διαστήματος σε γειτονιές της Αττικής, πραγματοποιήθηκε μαζική διαδήλωση καταγγελίας της κρατικής καταστολής και των κυβερνητικών πολιτικών το απόγευμα της Τρίτης 16/3 στη Δάφνη.

Το κάλεσμα στηρίχθηκε από οργανώσεις και συλλογικότητες της περιοχής, με έντονη παρουσία νεολαίας. Κόσμος γεμάτος οργή από την επίθεση του συστήματος απέναντι στα δικαιώματά του. Κόσμος που ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο βλέπει το ξεδιάντροπο πρόσωπο αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος. Ενός συστήματος που στην πραγματικότητα μόνο αδιαφορία δείχνει για την ανθρώπινη ζωή και δεν χάνει ευκαιρία να πάρει πίσω κατακτήσεις αιώνων του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος χρησιμοποιώντας άγρια καταστολή. 

Οι Δρόμοι Αντίστασης Δάφνης – Υμηττού συμμετείχαν με δικό τους πανό και μπλοκ στην πορεία. Με πλατύ μοίρασμα προκηρύξεων, με ανακοινώσεις από την ντουντούκα αλλά και με τα ίδια τα συνθήματα καταγγέλθηκε η άγρια επίθεση που έχει εξαπολυθεί απέναντι στο λαό και μπήκε το στίγμα της επιτακτικής ανάγκης οικοδόμησης λαϊκού κινήματος αντίστασης ως η μόνη λύση για την ανατροπή της σημερινής πραγματικότητας.

Οι εικόνες τον τελευταίο καιρό είναι ελπιδοφόρες. Υπάρχει πραγματική ανάγκη δράσης και έκφρασης του πληττόμενου λαού. Αυτές οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν και να πολιτικοποιηθούν, να ξεφύγουν από την μονομέρεια του «αντιμπατσικού» και να διεκδικήσουν συνολικά τα δικαιώματα σε υγεία, σε δουλειά και σε ελευθερίες στο δρόμο.