Σελίδες

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Τα δικαιώματα του λαού στο απόσπασμα

 Οργάνωση - αντίσταση - διεκδίκηση ενάντια στην αντιδραστική πολιτική

Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στο μέτωπο της πανδημίας συνεχίζει να προκαλεί χιλιάδες θύματα. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση και το σύστημα επιμένουν να αντιμετωπίζουν την πανδημία ως «ευκαιρία» για την επιβολή μιας σειράς αντιδραστικών νόμων και νομοσχεδίων που τσακίζουν τα δικαιώματα του λαού στην εργασία, την εκπαίδευση, την ασφάλιση και περίθαλψη του λαού και στον τομέα των δημοκρατικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα για το Ελληνικό επενδύει στην καταστροφή του περιβάλλοντος και των δημόσιων χώρων αλλά και στον αποκλεισμό των κατοίκων από την πρόσβαση στη θάλασσα με τη δημιουργία μια κλειστής «χρυσής» πόλης για την πλουτοκρατία. Τα δικαιώματα και η προστασία των γυναικών και των παιδιών χωρισμένων οικογενειών παραβιάζονται βάναυσα με νομοσχέδιο που έρχεται να ψηφίσει η κυβέρνηση για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια με τον πρώην «ιδιοκτήτη» σύζυγο.

Την αποκρουστική εικόνα συμπληρώνουν οι πρόσφατες βίαιες επιθέσεις της αστυνομίας στις πλατείες και τις γειτονιές της χώρας, που «ξεχείλισαν το ποτήρι» της οργή του λαού και της νεολαίας και προκάλεσαν μαζικές κινητοποιήσεις. Κινητοποιήσεις που πρέπει να δυναμώσουν και να πολιτικοποιηθούν για να χαράξουν προοπτική. Την προοπτική των παρατεταμένων ανατρεπτικών αγώνων που δεν θα χαραμίζονται στις κοινοβουλευτικές απάτες και αυταπάτες της στιγμής για μια «άλλη» διακυβέρνηση, που ενώ θα υπηρετεί τα ίδια κεφαλαιοκρατικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα θα έχει δήθεν «λιγότερη μπατσοκρατία» και «περισσότερη δημοκρατία».    

Το δόγμα «νόμος και τάξη», η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής, η κρατική καταστολή, οι λασπολογίες των καλοπληρωμένων Μαζικών Μέσων Εξαπάτησης χρησιμοποιούνται για να τρομοκρατήσουν και για να καθυποτάξουν τις λαϊκές και νεολαιίστικες αντιδράσεις. Μας θέλουν  φιμωμένους και κλεισμένους στα σπίτια, ώστε καμία διεκδίκηση για ζωή, δουλεία, περίθαλψη και σπουδές με δικαιώματα να μην αποτελέσει τροχοπέδη στα αντιδραστικά σχέδιά τους.

Μάταια, όμως, προσπαθούν να πνίξουν την λαϊκή οργή. Μια οργή που θα εκδηλώνεται συνεχώς με μικρότερη ή μεγαλύτερη ένταση, φανερά ή υπόγεια όσο εφαρμόζονται πολιτικές φτωχοποίσης και κατεδάφισης δικαιωμάτων και ελευθεριών  για το λαό και τη νεολαία.

 

Αντιστεκόμαστε και υπερασπίζουμε τα δικαιώματα μας! 

Παλεύουμε συλλογικά απέναντι στην πολιτική που συντρίβει τις ζωές μας!

Δρόμοι Αντίστασης

www.dromoiantistasis-dy.blogspot.com