Σελίδες

Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Να ανατραπεί το αντι-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης!

Μόνος δρόμος ο αγώνας των κατοίκων!
Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τη Δευτέρα 4/5, στις 6 μ.μ., στο Σύνταγμα


Εν μέσω πανδημίας και μέτρων κοινωνικού αποκλεισμού, η κυβέρνηση της Ν.Δ. προχωρά αδίστακτα στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της. Όπως και στην περίπτωση της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου-λαιμητόμο στην εκπαίδευση, στην επίθεση που έχει εξαπολύσει ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα με πρόσχημα τον κορωνοϊό, έτσι και με το νέο αντι-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση προχωράει στην ταχύτατη ψήφισή του στη βουλή εντός της εβδομάδας, μετά από μια σύντομη και βιαστική διαβούλευση που έκανε… με τον εαυτό της.


Η επιλογή του χρόνου και οι διαδικασίες που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ αποκαλύπτουν το χαρακτήρα και συμβαδίζουν με το αντιδραστικό περιεχόμενο της κυβερνητικής πολιτικής. Μια πολιτική εξυπηρέτησης του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου. Μια πολιτική που προωθείται και μέσω της κατάθεσης ενός νομοσχεδίου που παραδίδει το περιβάλλον, με διαδικασίες fast track, στις αδηφάγες ορέξεις του κεφαλαίου και των «επενδυτών». Είναι η γνωστή πολιτική και τακτική που χρησιμοποίησαν όλες οι προηγούμενες αντιλαϊκές-αντεργατικές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για να εξυπηρετήσουν τα ίδια ακριβώς συμφέροντα των μεγάλων αφεντικών.

Το νέο περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο που κατατίθεται στη βουλή βγάζει κυριολεκτικά στο σφυρί δασικές εκτάσεις και προστατευόμενες περιοχές.

Δίνει την άδεια για βαριές δραστηριότητες (πχ. εξορύξεις) σε προστατευόμενες περιοχές και της τουριστικής-εμπορευματικής «αξιοποίησής» τους.

Εντείνει την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση του περιβάλλοντος, μέσω του αποχαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων και την κατάργηση των εθνικών δρυμών που βαφτίζονται για το σκοπό αυτό «εθνικά πάρκα».

Αναθέτει την αδειοδότηση των "επενδύσεων" σε ιδιώτες για να παρακάμψει "χρονοβόρες" διαδικασίες, να αποφύγει πισωγυρίσματα και να στείλει μήνυμα στο κεφάλαιο ότι εδώ οι "επενδύσεις" ριζώνουν και αποδίδουν άμεσα, ανεμπόδιστα, ανεξέλεγκτα.

Εγκρίνει τη χωροθέτηση στον Υμηττό 8 σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων και ενός ακόμη σταθμού που λειτουργούσε καταχρηστικά για το δήμο Βύρωνα.

Πλήθος άλλων διατάξεων ολοκληρώνουν το καταστροφικό έργο μιας πολιτικής που, εδώ και χρόνια, βλέπει το περιβάλλον σαν μια επιχείρηση που πρέπει να βγάζει κέρδος για τα αφεντικά, που πρέπει να κομματιάζεται, να οικοπεδοποιείται, να καταστρέφεται, να μετατρέπεται σε εμπόρευμα για λίγους. Μια πολιτική περιβαλλοντικής καταστροφής που οδηγεί στην ασφυξία την ανθρωπότητα και φέρνει αρρώστιες και πανδημίες.

Να ανατραπεί το περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο της κυβέρνησης!

Να προστατεύσουμε τις δασικές εκτάσεις του Υμηττού και το φυσικό περιβάλλον της χώρας. Είναι οι πνεύμονες για να ανασάνουν οι πολίτες!

Δρόμοι Αντίστασης Δάφνης - Υμηττού