Σελίδες

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Ανταπόκριση από την εκδήλωση για το Κάστρο του Υμηττού

Η αγωνιστική μας κίνηση «ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - Απέναντι στο κατεστημένο τους» συμμετείχε την Κυριακή 5/5 το πρωί στην εκδήλωση που καλούσε η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία με σκοπό να τιμήσει τους ήρωες ΕΠΟΝίτες του Κάστρου του Υμηττού.

Ξεκινώντας με προ-συγκέντρωση στο δημαρχείο του Υμηττού, δεκάδες σύντροφοι και συναγωνιστές πορεύτηκαν πίσω από το πανό της Λ.Α.-Α.Α.Σ. στο δρόμο από το δημαρχείο προς την πλατεία Υμηττού και από εκεί στο ιστορικής σημασίας Κάστρο, στο σπίτι δηλαδή όπου οι τρεις ΕΠΟΝίτες θυσίασαν τη ζωή τους, αφού πρώτα αντιστάθηκαν σθεναρά για ατελείωτες ώρες ενάντια σε 200 Γερμανούς και ταγματασφαλίτες συνεργούς τους. Κατά τη διάρκεια όλης της πορείας ακούγονταν συνθήματα, που όχι μόνο εξυμνούσαν τη δράση των τριών ηρώων, αλλά ταυτόχρονα καλούσαν το λαό και σε αγώνες στο σήμερα, ενώ μοιράστηκε και προκήρυξη.

Στο χώρο έξω από το Κάστρο διαβάστηκε χαιρετισμός εκ μέρους της Λ.Α.-Α.Α.Σ. και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. Στη συνέχεια δόθηκε η δυνατότητα, σε όσους από τους παρευρισκόμενους επιθυμούσαν, να επισκεφτούν το εσωτερικό του Κάστρου. Η εκδήλωση τελείωσε με πορεία μέσω και πάλι της πλατείας Υμηττού στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε.

Μετά το τέλος όλης της διαδικασίας, οι αγωνιστές της κίνησης μοίρασαν προεκλογικό υλικό σε όλη την πλατεία και στους χώρους εστίασης πέριξ αυτής. Εκατοντάδες προκηρύξεις δόθηκαν σε καφετέριες και εστιατόρια, ενώ η παρέμβαση ολοκληρώθηκε με το μοίρασμα πόρτα- πόρτα στις γειτονιές και τους δρόμους γύρω από την πλατεία. Στόχος είναι να φτάσει στα χέρια όσο το δυνατόν περισσότερου κόσμου η άποψη που πρεσβεύουν οι «ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - Απέναντι στο κατεστημένο τους» εν όψει και των δημοτικών εκλογών. Μια άποψη που συνδυάζει τη δόξα και την τιμή που αρμόζει στους ήρωες του Κάστρου, με την αναγκαιότητα του μαζικού και ανυποχώρητου αγώνα που απαιτείται στις μέρες μας για την ανεξαρτησία της χώρας και το σοσιαλισμό, ενάντια σε κάθε λογική συν-διαχείρισης του σάπιου συστήματος της φτώχειας, του πολέμου και της εκμετάλλευσης.