Σελίδες

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ… στην υποταγή που θέλουν να μας επιβάλουν

Η φτωχοποίηση του λαού και η μεγάλη ανεργία που έχουν προκαλέσει οι κυβερνήσεις των μνημονίων έχουν αφήσει βαριά σημάδια στους κατοίκους της περιοχής οδηγώντας μεγάλο μέρος στην απελπισία και τη μετανάστευση. Στις τοπικές κοινωνίες εξελίσσεται μια ταξική αντιπαράθεση όμοια με αυτήν που βλέπουμε να εξελίσσεται συνολικά στην κοινωνία. Στα ζητήματα της λαϊκής στέγης που βγαίνει στο σφυρί, των χιλιάδων κατασχέσεων κάθε μέρα, των δημόσιων χώρων που ξεπουλιούνται, της μόρφωσης, του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας που εμπορευματοποιούνται, στα ζητήματα της εργασίας όπου κυριαρχεί η εργοδοτική τρομοκρατία, οι απολύσεις και τα εργατικά «ατυχήματα».

Η αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της τοπικής εξουσίας εκφράστηκε παντού. Εκφράστηκε στους συμβασιούχους και εργαζόμενους του δήμου με την εντατικοποίηση της εργασίας και την έλλειψη μέτρων προστασίας που αύξησαν τα εργατικά «ατυχήματα», με τις απαράδεκτες συμβάσεις ομηρίας και συνθήκες εργασίας.

Εκφράστηκε στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς όπου οι γονείς καλούνται να βάλουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και να «συμβάλουν» στη συντήρηση και λειτουργία δίπλα με ποικιλόμορφους χορηγούς της… ανιδιοτελούς αυτοπροβολής και επιχειρηματικότητας. Σε μια εκπαίδευση που γίνεται όλο και πιο ταξική και εχθρική για μαθητές, δάσκαλους και καθηγητές. Σε μια εκπαίδευση των περικοπών και ελλείψεων σε υποδομές και ανθρώπους.

Εκφράστηκε στη λογική της ιδιωτικοποίησης, της «ανταποδοτικότητας» και της εμπορευματοποίησης των αναγκών των δημοτών. Αποδεικνύεται όλο και πιο συχνά, όλο και πιο φανερά ότι η πολιτική των δήμων είναι μέρος της πολιτικής των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και της εξάρτησης από τον ιμπεριαλισμό των ΕΕ-ΗΠΑ.

Οι πολιτικές τους έγιναν όχημα αντιδραστικών, ρατσιστικών και φασιστικών απόψεων που εκφράζονται με επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες της περιοχής, με παραληρήματα μισαλλοδοξίας, αντικομμουνισμού και εθνικισμού, που βλέπουν τον «εχθρό» στους γειτονικούς λαούς, στους πρόσφυγες και μετανάστες, σε κλάδους και εργαζόμενους που απεργούν αλλά ποτέ στο ξένο ή ντόπιο μεγαλοαφεντικό. Ενώ αναπολούν ξεδιάντροπα τις πιο «σκοτεινές» και αιματοβαμμένες εποχές της ιστορίας, τις δικτατορίες και τη ναζιστική κατοχή!

Σήμερα, όσο ποτέ, είναι ανάγκη να κατανοήσουμε ότι εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Κι ενώ τα προβλήματά μας οξύνονται καθημερινά οι αυτόκλητοι «σωτήρες» φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Σπέρνοντας αυταπάτες για το ρόλο και τις δυνατότητες της τοπικής «αυτοδιοίκησης» και των «καλών δημάρχων» που μετατράπηκαν σταδιακά σε τοποτηρητές της κεντρικής εξουσίας από την οποία και εξαρτώνται σε θεσμικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Η απόφασή μας για συμμετοχή στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό: την ανάγκη να ακουστεί δυνατά η φωνή της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ στις δύσκολες μέρες που περνούν οι κάτοικοι της περιοχής μας αλλά και συνολικά ο λαός και οι εργαζόμενοι της χώρας. Είμαστε μια τοπική συλλογικότητα που φιλοδοξεί να παραμείνει ενεργή και μετά τις εκλογές. Δίπλα και μαζί με τους δημότες που αγωνίζονται ενάντια στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στο συνδυασμό μας συμμετέχουν απλοί και λαϊκοί αγωνιστές, εργαζόμενοι, νεολαίοι και άνεργοι που έχουμε δώσει αγώνες στο δήμο. Δεν υποσχόμαστε ότι θα λύσουμε τα προβλήματα για λογαριασμό των κατοίκων, αλλά ότι θα προσπαθήσουμε να τα λύσουμε μαζί με τους κατοίκους. Είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να βάλει φραγμό στα αντιδραστικά σχέδια κεντρικής και τοπικής εξουσίας, που ανοίγει δρόμους για ένα καλύτερο μέλλον.

ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ: κόντρα στις αυταπάτες που προσπαθεί να ξανασπείρει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ εφαρμόζει την ίδια αντιδραστική πολιτική των προηγούμενων (αλλά και τυχόν μελλοντικών) κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ: κόντρα στο ρεύμα της παραίτησης και της ατομικής λύσης που προβάλουν οι εκφραστές του συστήματος.

ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ: Για να ανοίξουμε ένα μονοπάτι συλλογικής έκφρασης και δράσης για να εκφράσει ο λαός της περιοχής την αντίθεσή του στο μαύρο μέλλον που του ετοιμάζουν η τοπική και η κρατική εξουσία.

ΨΗΦΙΣΤΕ-ΣΤΗΡΙΞΤΕ  «ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ»

Πολιτικό στέκι «Απέναντι», Μιλτιάδου 3, Δάφνη

email: «stekiApenanti@gmail.com»