Σελίδες

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ



Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας συντονισμένης επίθεσης της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι στα δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων καθώς και συλλογικοτήτων που αναφέρονται κύρια στην αριστερά.
Με αφορμή την αντιδημοκρατική εκλογική νομοθεσία που επιβάλει εξοντωτικά πρόστιμα σε όσους προβάλουν τις πολιτικές τους θέσεις, όπως έγινε με το πρόστιμο στον Θ. Αγαπητό επικεφαλής του συνδυασμού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, τα πρόστιμα στο Μ-Λ ΚΚΕ για αφισοκόλληση στην Εγνατία Οδό(!), αλλά και τις προκλητικές παρεμβάσεις στους συνδυασμούς σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες, το κράτος με την κυβερνητική πολιτική επιχειρεί να πετάξει έξω απ’ το παιχνίδι κάθε φωνή που δεν υποτάσσεται στις κυρίαρχες λογικές.
Στα πλαίσια αυτά και σε εφαρμογή του νόμου Καλλικράτη τοπικά δημοτικά σχήματα βρέθηκαν μπροστά σε διώξεις την προηγούμενη περίοδο και βρίσκονται σε καθεστώς απειλής και σήμερα, όπως συμβαίνει με τους Δρόμους Αντίστασης Δάφνης Υμηττού, κάτι που άλλωστε αντιμετωπίσαμε και εμείς στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.
Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική και κατασταλτική πολιτική της ΝΔ σήμερα αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ  που την προηγούμενη περίοδο που ήταν στη κυβέρνηση, όχι μόνο δεν κατάργησε αυτές τις αντιδραστικές διατάξεις μέσα απ’ τον Ξενοκράτη, αλλά και τις ενίσχυσε μάλιστα με τις αλλαγές που επέφερε.

  • Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα κάθε συλλογικότητας να συμμετέχει και να εκφράζεται ελεύθερα χωρίς κρατικές επεμβάσεις.
  • ‘Όχι στην ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης
  • Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη συλλογική έκφραση και δράση   

                ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ