Σελίδες

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ZΩΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας στους επικεφαλής και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους των δημοτικών παρατάξεων «ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ» στους δήμους Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Δάφνης-Υμηττού, απέναντι στην κλήτευση που δέχθηκαν από την περιφέρεια Αττικής για να καταθέσουν τα οικονομικά τους βιβλία για τη συμμετοχή τους στις δημοτικές εκλογές του Μάη του 2019 και απειλούνται με βαρύτατα πρόστιμα με βάσει το νόμο 3870/2010.

Ο συγκεκριμένος νόμος προβλέπει και επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα σε περίπτωση παραλείψεων ή εκτιμώμενων παραβάσεων και ως εκ τούτου ποινικοποιεί την πολιτική δράση και τη διακίνηση ιδεών. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα με τα εξοντωτικά πρόστιμα για αφισοκολλήσεις και ανάρτηση πανώ, τα οποία μετά από αρκετές διαμαρτυρίες κοινωνικών και αυτοδιοικητικών φορέων ακυρώθηκαν πρόσφατα. Επίσης, χαρακτηριστική είναι και η πρόσφατη ακύρωση προστίμων με τροπολογία στη Βουλή, προστίμων που αφορούσαν επικεφαλής παρατάξεων των εκλογών του 2010 (μεταξύ των οποίων ήταν επικεφαλής παρατάξεων και στην πόλη μας).

Το δημοτικό συμβούλιο Ζωγράφου, συντασσόμενο με άλλους φορείς που αποφάσισαν σχετικά καταγγέλλει την απαράδεκτη αυτή απόφαση και ζητά:

• Να μην επιβληθεί πρόστιμο στα δημοτικά σχήματα «Δρόμοι Αντίστασης στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό» & «Δρόμοι Αντίστασης Απέναντι στο κατεστημένο τους» στη Δάφνη και τον Υμηττό.

• Να καταργηθούν τα πρόστιμα για την διακίνηση πολιτικών απόψεων.

• Όχι στην ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης.

Ζωγράφου 12/3/2020